logo EmpowerMij
Nederlands   English

Joy

“Een slechtziende heeft een bril. Ik heb een rolstoel. Het is een handig vervoermiddel, meer niet. Zo zijn er vele oplossingen, vele hulpmiddelen. Zijn die er niet, dan bedenk je zelf een oplossing. Dat noem ik de kracht van verandering. ”

 

 

Rolstoelvriendelijke box

Joy bij de box uit de Rolstoel Vriendelijke Meubellijn

Over Joy

Joy is geboren op 27 oktober 1975. Door zuurstofgebrek tijdens de geboorte kwam zij zwaar spastisch ter wereld en de medici waren ervan overtuigd dat ze nooit een volwaardig leven zou kunnen leiden. Joy bewijst het tegendeel. Zij verplaatst zich in een elektrische rolstoel, functioneert geheel zelfstandig, en heeft een man en een dochter.

“Overtuigingen kunnen heel belemmerend zijn”

Ze is veelgevraagd gastspreker voor uiteenlopende opdrachtgevers, haar verhaal kent dan ook verschillende invalshoeken waarmee ze duizenden mensen inspireert om te kijken naar de mogelijkheden. Ze heeft al veel organisaties getraind om op een andere manier te gaan denken en doen. En individuele personen en gezinnen heeft ze inzichten gegeven voor het leven. Haar boeken dragen hier goed aan bij.

“Mijn ouders hebben mij geleerd dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn leven. Ze hebben me dan ook altijd de ruimte gegeven om zelf dingen te onderzoeken en confrontaties aan te gaan. Doordat ik geleerd heb om zelf keuzes te maken, heb ik mezelf kunnen overstijgen. De ‘wil’ om succesvol te zijn in het leven die heeft iedereen, alleen het ‘hoe’ is soms even zoeken. Ik laat mensen zien dat er altijd een keuze is.”

Moeder

Joy met haar dochter StarNaast adviseur, coach, trainer en auteur ben ik ook moeder. De geboorte van mijn dochter Star heeft geleid tot de ontwikkeling van een rolstoelvriendelijke meubellijn. Ook weer met datzelfde uitgangspunt: niet uitgaan van de onmogelijkheden maar van de mogelijkheden. Al tijdens de zwangerschap dacht ik samen met mijn partner John na over hoe ik vanuit mijn rolstoel voor mijn kind kon zorgen. Hoe ik haar in bad kon doen, luiers kon verschonen, in het ledikant kon leggen of in de box kon zetten. Bij dealers van revalidatiehulpmiddelen stuitte ik steevast op een muur van onwetendheid. Telkens weer kreeg ik te horen dat er geen oplossingen of hulpmiddelen waren. Dit heeft ertoe geleid dat John, die twee rechterhanden heeft, samen met een bevriend architect een complete rolstoelvriendelijke meubellijn heeft ontworpen, van wieg tot badmeubel, box, ledikant tot een draagbeugelsysteem om de baby op de rolstoel mee te kunnen nemen.
Alle informatie hierover elders op deze site.